06 1856 8316

info@tuinaanlegcuppen.nl

Ruime ervaring in grondwerken

Het begint met voorbereiden

Een goed begin, het halve werk. Dit geld ook zeker voor jouw tuinaanleg. Daarom is het noodzaak dat ik de grond goed voorbereid voor jouw wensen. Ik ontdoe de grond van oneffenheden, oude wortels en steentjes. Zo maak ik de beste basis voor jouw nieuwe sierbestrating of beplanting.

Hierbij kun je ook denken aan het vruchtbaar maken van de grond voor een gazon als beplanting. Een goede ondergrond zorgt voor meer plezier in jouw tuin en minder ergernissen. Ook zorg ik voor een goed afschot waar geen water in blijft staan als je bestrating wilt.

Ervaring en vakkundigheid

Door mijn ervaring met grondwerken kan ik jouw tuin prima voorbereiden voor de komende werkzaamheden. Om deze werkzaamheden vakkundig te kunnen uitvoeren is het juiste materiaal een pre. Ik beschik dan ook over dit materiaal en kan jou dus snel helpen.

Of ik de tuin nu moeten uitgraven, bomen verwijderen, de grond schoon moet maken of alleen hoef om te spitten. Voor elke klus heb ik de expertise en machines in huis. De grond bewerken is een flink karwei maar geeft je achteraf veel meer plezier van jouw nieuwe tuin!

Infiltratie van het regenwater

Steeds vaker valt er hevigere regen. Die krijgen we helemaal voor niets. En ondanks dat regen vaak erg lastig en ongewenst is kunnen we er natuurlijk ook ons voordeel uit halen. Echter is het wel erg belangrijk dat het regenwater op een goede manier jouw tuin verlaat, om te voorkomen dat je tuin blank komt te staan. Hiervoor heb ik diverse methodes die ik kan toepassen in de tuin.

Lavakoffer of grindkoffer

Een lavakoffer of grindkoffer zorgt er voor dat het regenwater bijna onopgemerkt in de grond verdwijnt. Het bestaat vaak uit een kuil die gevuld is met grind en waardoor het regenwater zijn weg naar de aarde kan vinden. Het overtollige water wordt hierin opgevangen en functioneert dus eigenlijk als een waterberging bij veel regen.

Andere infiltratie mogelijkheden

Wanneer je liever niet kiest voor een lavakoffer of grindkoffer, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Denk hierbij aan infiltratiekratten, infiltratieriolen of een put. Waar je ook voor kiest, ik leg het graag vakkundig voor je aan in de tuin.

 

Jouw tuin een make-over geven? Bel J.Cuppen tuinaanleg en ik ga samen met jou een nieuwe tuin creëren!

Mijn werkzaamheden

Welke grondwerkzaamheden kan ik voor je uitvoeren?

Aanleg terras

Wanneer ik de grond ga voorbewerken voor ik een terras aan leg, dan ben je zeker van een terras dat recht ligt en geen oneffenheden vertoont.

Omspitten van de tuin

Soms is het nodig om grond in de tuin om te spitten. Bijvoorbeeld voordat de beplanting er in gaat.

Egaliseren van de grond

Een egale ondervloer is erg prettig bij de aanleg van een terras, looppad of grasveld.

Graven van sleuven

Desgewenst kan ik ook sleuven graven, bijvoorbeeld voor de bekabeling van de buitenverlichting.

Graven van vijver of zwembad

Wil je een vijver of zwembad in de tuin? Ik kan het gat vast voor je uitgraven.

Uitgraven oude beplanting

Ga je voor nieuwe beplanting? Dan graaf ik vakkundig alle oude beplanten en wortels uit.

Uitgraven voor aanbouw

Wil je een aanbouw laten plaatsen? Hier komt vaak een fundering bij kijken en dat betekent dus ook grondwerk en grondverzet. Dat is vaak een nauwkeurig werkje en kan ik goed en precies voor je uitvoeren.

Beregening

Het hele jaar door van een prachtige tuin genieten? Het is dan noodzaak dat je planten, bomen en gazon voldoende water krijgen. Wil je hier geen zorgen om? Kies dan voor een computergestuurd beregeningssysteem. Laat deze aanleggen en heb altijd voldoende water voor je droomtuin.

Onze projecten

Benieuwd naar eerdere klanten?
Bekijk gerust eens onze afgeronde projecten.

Project 01

Inhoud van dit project volgt binnenkort:

Project 02

Inhoud van dit project volgt binnenkort:

Project 03

Inhoud van dit project volgt binnenkort:

Neem contact op

Wil je weten wat Cuppen tuinaanleg voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en wij komen graag eens naar je tuin kijken!

Wij maken gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.